lördag 31 december 2016

Nytt år - ny kryptonit! / New year - new Kryptonite!

Timmar kvar nu bara... dags för ett nytt år igen. 2017. Ibland kanske man känner att det ska bli skönt att få slippa det nuvarande året, och gå in i något helt nytt. Andra gånger kanske det skrämmer att inte veta vad som väntar. Egentligen är det ju bara en siffra som byts, avrundar uppåt. Symboliskt finns det nästan något "magiskt" över att få ett nytt år.

Jag tänker på eventuella motgångar och drar paralleller till seriernas värld. I DC universumet tar Stålmannen skada av att exponeras för grön kryptonit (under alltför lång tid kan det vara dödligt). I ett väldigt dåligt scenario hamnar han i kamp med ärkefienden Lex Luthor (som har en exo-rustning pläterad med just grön kryptonit). Ett sådant möte är chanserna rätt så små för seger. Lite som oss med det vi möter som ibland kan tyckas vara extra drabbande. Vi vet nog vad som är vår kryptonit i verkligheten.Det positiva i sammanhanget är att Stålmannen inte är ensam. Som medlem i Lagens Väktare finns det uppbackning av andra supermänniskor. I Stålmannens fall kan till exempel Gröna Lyktan stå emot grön kryptonit och därigenom hjälpa sin vän. Det är inte kört. Du har också en sorts Lagens Väktare i din krets. Jo, tänk efter riktigt hårt nu. Det finns människor runtomkring som inte tar skada av din gröna kryptonit som du har i livet. De tar gärna smällar, lånar ut sin tid och rent praktiskt bistår dig med oväntade tjänster. Släkt och/eller vänner.

Så om du känner att det kanske maler lite oroligt inför det nya året, glöm inte bort att det finns personer som gärna står med dig i "kampen" mot din gröna kryptonit. Det nya året får börja att bli gott med den vetskapen!

Gott Nytt År!


English:

Coming soon...Green Lantern.


Happy New Year!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar