fredag 16 november 2018

En helg med Teater Punch. / A weekend with Teater Punch.



De känner inte varandra, har aldrig träffats. Men båda kom till bron samtidigt av samma anledning - för att hoppa. Vi följer deras möte genom en mängd olika turer; kulturella och känslomässiga krockar, bråk, desperata spel och tårar. Kan de två överhuvudtaget mötas bakom fasaden av fördomar? Har de båda - precis som många andra män - gått i fällan att det är lättare att stå ensam mot allt och alla än att uttrycka sina känslor och visa sig sårbar? Har en skev maskulin norm lett dem in i en återvändsgränd?

Le Pont är en surrealistisk och tragikomisk pjäs om ensamhet, klasskillnader och självmord. Två medelålders män från olika sociala grupper möts i hur det är att vara människa, mitt på en bro mellan de ”rena” och de ”skitiga” stadsdelarna.

Le Pont, som är skriven av belgaren Laurent van Wetter, hade svensk urpremiär i November 2015 av Teater Punch i svensk översättning av Aslög Hildebrand och Jacques Cappelle.





Den hoppande musen - en fantasifull familjeföreställning om att vara annorlunda och att försöka passa in trots udda drömmar. En saga om kamratskap och ödmjukhet, om rädslor och mod. Ett magiskt äventyr kantat av mötet med det okända.





Vi följer huvudkaraktärens tankar, drömmar och reflektioner om lidande, kärlek och stolthet.
Vem är den ”löjliga” människan? En naiv visionär eller en tankspridd människa som genom ny förståelse för det självklaraste av budskap - älska din nästa som du själv vill bli älskad - finner mening i sitt hittills bortkompromissade liv? Det är upp till publiken att avgöra. 

"Den löjlige..." är en monolog på Fjodor Dostojevskijs novell "En löjlig människas dröm"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar