lördag 11 juli 2020

Kymrien, dag 5. / Wales, day 5.

08.00.

Snabb morgonruting och frukost. Sedan på jakt efter en kyrka som frun kollat upp, lite söder om Nos Da. Det visade sig vara lite svårt att hitta till fots (även med GPS). Det slutade med att vi fick fråga en äldre herre om vägen.

10.57.

Så var vi i kyrkan. Blir så här lagom svettig av sådant här snabbt gående i varmt väder. Avskyr känslan faktiskt. Vi blev hälsade välkomna av det amerikanska pastorsparet. Lite kul att vi också fick möta en norsk tjej och släppa talad engelska lite. Gästtalare var en man som gick under namnet Broder Dale. Efteråt fick vi tårta och sedvanligt kyrkte. Det var många som tyckte det var exotiskt med svenskar i kyrkan, verkade det som.

13.50

Nu var det dags för sista minuten shopping åt familj.

14.30

Vi bestämde oss för att äta en riktig publunch på lokala Getmajoren. Det här Brains ölet verkar jag inte tåla riktigt. Blev rund under fötterna nästan direkt. Vi bestämde oss ändå att stappla vidare (frun fick vara ledsagare).

15.00

Cardiffs naturhistoriska museum. Det här får ni inte missa om ni kommer hit. Helt fantastiska utställningar om geologi, dinosaurier, istiden och kristaller bland annat (och min personliga favorit; mammuten!). Det var ganska många våningar i museumet. En bit upp fanns det imponerande målningar av både lokala konstnärer, såväl som George Stubbs, Salvador Dali och andra. Hjälp, så häftigt. Efteråt gick vi några sista stråk på gator som jag har börjat gilla. Vi delade på en låda jordgubbar innan vi efter några timmar gick hem för att packa för hemresan imorgon.

Kväll.

Vi skrapade ihop några sista £ för en automat och köpte en påse lokala godissorter. Underhållningen fick bestå av första avsnittet av 90-tals serien "Highlander" med Adrien Paul och co. Lite skämskudde.   Sover dåligt under natten.



English: 

Coming soon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar