onsdag 17 maj 2017

Tillbaka till urtiden. / Back to the prehistoric age.

Vår son är inne i en väldigt lång dinosaurie-fas just nu. Dinosaurer överallt. Han har faktiskt tillägnat sig rätt mycket fakta om dem och håller ibland små funderingsföredrag om dinosaurier. Vilka som åt växter och vilka som inte gjorde det. För en tid sedan fick vi se en annons om turnerande dinosaurier. Det lät intressant. Tyvärr missade vi deras stopp i Landskrona men tog oss istället till Lund.
Det som mötte oss var ett enormt tält. Inuti hade de arrangerat dinosaurier i olika stationer. Det var robotanimerade pjäser, animatronik. Samma teknik som användes i Jurrasic Park filmerna. Hela tiden vrålade och väste det i tältet. Lite för högt tyckte jag. Barn kunde behöva hörselkåpor. Tricket var att inte gå så nära högtalarna. Vid varje dinosaurie fanns en faktaruta på svenska. Spännande läsning. 

Snygga ljud och ljuseffekter. Det var lite interaktivt med. På ett ställe kunde barn få gräva fram dinosaurieben i sanden. Väldigt uppskattat. En annan höjdpunkt var en informationsfilm om dinosaurier, med animerade segment. Rätt så actionpackad faktiskt. 
Vi var väldigt nöjda. Mycket snyggt arrangerat. Men väldigt högljutt. Det jag saknade var någon form av tyst sektion. Gärna med en guide som kunde berätta och förklara lite om dinosaurietiden. Kanske svara på barnens frågor. Som en Andy Day i full mundering? Om ni har chansen så titta gärna på utställningen.

English:

Coming soon...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar