tisdag 17 maj 2016

Föreställningen måste gå vidare. / The show must go on.



Denna tisdag, på Norges nationaldag, spelar vi för sista gången på Folkets Hus Shakespeares "En midsommarnattsdröm" i Landskrona. Så vill man se detta stycke med ett trettiotal amatörskådespelare så är tiden idag kl 19.00. Sedan packas allt ihop, alla kläder hängs in i kostymförrådet igen och alla i ensemblen går skilda vägar.




Sedan någon gång i februari har jag varit med och repeterat med delar från Kulturskolan, Harlekin och övriga. Nu i maj är det sedan ett par intensiva speldagar. Det hör till teaterns process på ett sätt. Först några trevande försök att läsa manus, bli varm i kläderna genom teaterövningar och med ensemblen, för att till sist stå där på premiären och känna att vi rodde i land detta tillsammans! När allt börjar sitta mer eller mindre och när karaktären har börjat leva, då är det dags att sluta. Men vilken skojig resa sedan. Och så många kreativa personer jag har haft förmånen att få träffa, i många olika åldrar!





Det är ju en förhållandevis stor produktion. Vår regissör har nog haft en del att lösa under resans gång. Men då hon har jobbat med teater sedan hon var sjutton har hon säkert stött på "problem" som har uppkommit, men också lösts.




Efter sista föreställningen ikväll kommer det utan tvekan att kännas lite tomt en tid. Det är alltid så och jag är förberedd på det. Det är alltid en form av ett "sorgearbete" när man har levt med texter och karaktärer under en längre tid, för att sedan lämna allt. Men livets föreställning måste gå vidare. Längre fram väntar nya teateräventyr!













English:



Coming soon...






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar